Sant Antoni Comerç

Sant Antoni Comerç
Notícies

Comencen les obres del nou espai veïnal del mercat de Sant Antoni

12 de novembre de 2021

L’Ajuntament ha iniciat aquesta setmana els treballs de reforma interior per a acollir un espai veïnal al soterrani del mercat.

Consisteix principalment en els treballs i instal·lacions necessàries per tal de convertir el local en un espai d’ús veïnal polivalent. S’inclourà un espai per a joves, una aula de cuina comunitària, un buc d’assaig de música, sales i despatxos, entre d’altres.

Les obres està previst que finalitzin a l’abril de 2022 i tenen un pressupost d’1.430.000 euros.

Aquesta setmana s’han iniciat les obres del nou espai veïnal del mercat de Sant Antoni, al districte de l’Eixample. L’actuació, llargament reivindicada, preveu la reforma interior de l’espai situat a la primera planta del soterrani del mercat.

Consisteix principalment en els treballs i instal·lacions necessàries per tal de convertir el local en un espai d’ús veïnal polivalent, i que serà de gestió veïnal. S’inclourà un espai per a joves, una aula de cuina comunitària, un buc d’assaig de música, sales i despatxos, entre d’altres. Les obres està previst que finalitzin a l’abril de 2022 i tenen un pressupost d’1.430.000 euros.

Un equipament llargament reivindicat

Dins de la remodelació del Mercat de Sant Antoni, i fruit del procés participatiu “Omplim de vida el Mercat” fet els anys 2016 i el 2017 amb el veïnat, els comerciants i els paradistes del mercat, es va decidir incorporar un espai veïnal polivalent dins el projecte que va liderar Ravetllat Arquitectura. Aquest espai veïnal, amb una superfície total de 835 m2, estarà situat a la planta -1 en contacte amb l’espai fossat des d’on es produeix l’accés principal. A les plantes soterrani -2 i -3 disposa d’espais de magatzem.

Al nivell principal i com a continuïtat de l’espai fossat es situa l’àrea d’acollida, un espai polivalent on es poden produir petits actes o agrupacions culturals.

És un espai que es planteja com la continuïtat de l’espai arqueològic i en aquest sentit manté gran part de les seves característiques com l’alçada de sostre, les safates d’instal·lacions al sostre, etc. L’accés es durà a terme pel nucli existent a la capçalera del Mercat de la cantonada Borrell-Manso, o bé des dels patis d’Urgell i Manso i posteriorment accedint al local veïnal des de l’espai fossat de la planta -1.

L’espai veïnal compta amb diversos usos, per una banda l’aula de cuina comunitària, amb una intencionada relació amb les parades de fresc del mercat, consta d’una gran taula de treball amb un espai de cocció i pica de neteja, un envà mòbil i plegable permet independitzar o incorporar la taula de treball d’un espai d’aula pensat per exposicions audiovisuals o seminaris. Completen aquest àmbit el rebost, cambres frigorífiques i una gran bancada de treball amb armaris superiors per tot l’utillatge.

L’espai per a joves, també compta amb un espai posterior més protegit, en el que la disposició de mobiliari permet una simultaneïtat d’activitats i que sigui més adaptable a diferents funcions o usos.

Per una altra banda, el buc d’assaig de música és més hermètic i té el seu accés per la part posterior mitjançant una doble porta, permet diverses possibilitats d’àmbits d’interpretació per múltiples assaigs musicals. Aquest té unes condicions acústiques exigents i s’ha tractat aquesta sala amb una especial atenció per tal d’evitar la transmissió del soroll a la resta d’estances properes, construint una caixa estanca separada dels elements estructurals (forjats, pilars i parets).

També es disposa en aquest mateix nivell d’altres espais per entitats del barri, una sala de reunions comuna i uns lavabos i magatzem. 

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Subm. Elèctrics Dalmau
Xarcuteria Casanova
Elpon
FORMAR-TE, Espai de futur
Crisi, Espai de pensament Crític
Perruqueria Ardanuy
Cómics Trinidad
Carregant...
x
X