Sant Antoni Comerç

Sant Antoni Comerç
Notícies

El comerç contra el Decreto de liberalització d'horaris comercials

8 d'agost de 2012

Des del passat mes de juliol, haureu pogut veure a molts establiments comercials arreu de Barcelona i també a Sant Antoni un cartell amb el missatge següent: No al “Decreto”. Volem continuar amb el nostre model de comerç.
Aquest cartell és la mostra de rebuig del comerç del barri a les mesures de liberalització d’horaris comercials incloses en el Real Decreto-ley 20/212, aprovat pel govern espanyol el dia 13 de juliol.
La legislació catalana sobre comerç ja regula els horaris comercials que es van consensuar entre l’administració catalana, els sindicats, els comerciants i els consumidors i l’aplicació del Decreto comportaria un greu perjudici per a tothom.
El Decreto permet que els establiments comercials de qualsevol activitat i fins a 300 m2 puguin obrir tots els dies, incloent diumenges i festius. Aquesta liberalització solament beneficia a un tipus de comerç representat per les grans superfícies i les grans cadenes, que són els únics que tenen mitjans per poder obrir tots els festius.
L’aplicació d’aquest Decreto a Catalunya representaria la destrucció d’una bona part del comerç tradicional que necessita, com tothom, el descans setmanal i no pot obrir tots els dies de la setmana.
A Barcelona i Catalunya, el comerç té una gran importància tant a nivell econòmic com social i el tancament de botigues o parades faria que les ciutadanes i els ciutadans haguéssim d’anar a comprar obligatòriament a les grans superfícies i a les botigues de les grans cadenes.
No solament perdríem temps i la possibilitat de triar on fer les nostres compres, si no que el nivell de qualitat de vida de la zona on vivim baixaria sensiblement. La desaparició del comerç tradicional, del comerç arrelat al territori comporta inexorablement una degradació de l’entorn i una desertització dels carrers amb tota la problemàtica social que això produeix.
Un barri sense comerç és un barri sense vida i amb la liberalització dels horaris comercials, que ja es vigent des de fa anys a ciutats com Madrid, s’ha aconseguit que el comerç desaparegui dels carrers i es concentri en els grans centres comercials i les grans cadenes.
Si volem que el comerç segueixi donant vida al nostre barri i que com a consumidors puguem triar entre una varietat àmplia de productes i serveis, hem d’aconseguir aturar l’aplicació d’aquest Decreto i donar suport a totes les iniciatives que es vagin fent en aquesta línia.

Els nostres socis

Asociación cultural Nupura
Delta
Toni Ródenas Papereria Copisteria
Metro Electrónica
C&D Copisteria
Ballester
Subministraments Elèctrics Dalmau
Carregant...
x
X